Bananpannkaka

Bananpannkaka

Här finner du nyttiga och goda recept på Bananpannkaka. Enkelt och snabbt att tillaga, bananpannkaka är dessutom ett gott och nyttigt komplement till övriga måltider. Lättast är att få dem bra om man använder mogna/övermogna bananer.

Recept på god bananpannkaka

Bananpannkakan blir om man så önskar extra proteinrik genom att tillsätta extra protein, bara lite proteinpulver som behövs så är det klart. Men det går naturligtvis bra utan och de blir minst sagt lika goda!

Ingredienser:

1 banan

2 ägg

0,5 dl mjölk

1 skopa proteinpulver tex vår måltidsersättning SkinnyShake: 

Gör så här:

Mosa bananen i en skål och tillsätt äggen. Häll i mjölken, rör runt tills det blir en jämn och kladdig massa. Klicka ut smeten i stekpannan till små plättar, gör dem inte för tjocka då blir de svåra att få genomstekta. Använd svag värme och stek på båda sidor!

För extra smak kan du om så önskas lägga i lite kokosflingor/kakao eller vaniljsocker. Om du vill göra receptet extra proteinrikt tillsätter du nu även proteinpulvret.

Tillbehör:

Eventuellt vill du ha något gott och nyttigt till dina bananpannkakor. Då kan bär/turkisk yoghurt/keso/kesella/kvarg/mango/jordnötsmör/proteinglass/proteinpudding vara ett bra komplement.


Lämna en kommentar